Felvásárlás jön a Nokiánál?

Piaci pletykák szerint a Siemens kivásárolná a Nokiát közös Nokia Siemens Networks-ből, ehhez keres magántőkét. Az ügylet a hitelekkel együtt 9 milliárd dollár összértékű lenne.

A Siemens állítólag tárgyalt már a TPG-vel, a KKR-rel, és a Blackstone-nal is. A Nokia ezzel a lépéssel megszabadulna a veszteséget termelő részlegétől és pluszba még készpénzhez is jutna. A híresztelések szerint felmerült annak a lehetősége is, hogy tőzsdére viszik a Nokia Siemens Network céget – Nokia 50,1%-so tulajdonos a Siemens pedig 49,9%-ot birtokol.

A sztori szépsége azonban csak most jön. Ha létrejön az egyesség, akkor a Microsoft vételi ajánlattal rukkolhat elő a Nokia fennmaradó részére. Mindezek fényében a pénteki 5%-os plusz után újabb vásárlók lephetik el a piacot.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »