Felvásárlás jön a Nokiánál?

Piaci pletykák szerint a Siemens kivásárolná a Nokiát közös Nokia Siemens Networks-ből, ehhez keres magántőkét. Az ügylet a hitelekkel együtt 9 milliárd dollár összértékű lenne.

A Siemens állítólag tárgyalt már a TPG-vel, a KKR-rel, és a Blackstone-nal is. A Nokia ezzel a lépéssel megszabadulna a veszteséget termelő részlegétől és pluszba még készpénzhez is jutna. A híresztelések szerint felmerült annak a lehetősége is, hogy tőzsdére viszik a Nokia Siemens Network céget – Nokia 50,1%-so tulajdonos a Siemens pedig 49,9%-ot birtokol.

A sztori szépsége azonban csak most jön. Ha létrejön az egyesség, akkor a Microsoft vételi ajánlattal rukkolhat elő a Nokia fennmaradó részére. Mindezek fényében a pénteki 5%-os plusz után újabb vásárlók lephetik el a piacot.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »