telekommunikáció

A Nokia megvenné a Comptelt

A finn Nokia telekommunikációs vállalat bejelentette csütörtökön, hogy szándékában áll mintegy 347 millió eurós összegért felvásárolni a Comptel nemzetközi szoftverfejlesztő céget, hogy ezáltal bővítse szoftver szolgáltatásait.

Read More »

Elbukta a Bizottság a franciák elleni hírközlési pert

Megdőlt az Európai Bíróságon az Európai Bizottságnak az a tézise, hogy a Franciaország által az elektronikus hírközlési szolgáltatókra kivetett különadó igazgatási díjnak minősül és így az engedélyezési irányelv hatálya alá tartozik. Az ugyancsak bírósági döntésre váró magyar távközlési adó számos jegyében emlékeztet a francia adóra.

Read More »

Felvásárlás jön a Nokiánál?

Piaci pletykák szerint a Siemens kivásárolná a Nokiát közös Nokia Siemens Networks-ből, ehhez keres magántőkét. Az ügylet a hitelekkel együtt 9 milliárd dollár összértékű lenne.

Read More »

Nem fizet idén osztalékot a telefonos cég

A távközlési óriás tegnap jelentette be, hogy idén a gyenge teljesítményünk miatt nem fizetnek osztalékot. A piac 75 eurócentnyi kifizetésre számított idén, jövőre viszont már újraindulhat a kifizetés.

Read More »

Brüsszel megtámadta a magyar adót

Az Európai Bíróságon támadja meg az Európai Bizottság a magyar telekommunikációs adót. A testület szerint ilyen jellegű adóterhet csak abban az esetben szabhat ki egy tagállam, ha az adott ágazat fejlesztésére fordítja az ebből származó bevételeket.

Read More »

Stagnál a telekom piac

Nulla közeli növekedést produkálhat a lengyel telekommunikációs piac 2012-ben, amennyiben nem sújtja az ágazatot újabb állami intézkedés.

Read More »