Itt még Amerikánál is jobban esett a tőzsde

Végre itt a korrekció, ami ma is folytatódhat véleményünk szerint. Az amerikai indexek esését már csak az ázsiai társak múlták felül. A japán Nikkei 225 index 6,4%-os mínuszban zárt, míg kínai társai 3-4%-ot estek. Kínában három napos ünnep után nyitottak ki a tőzsdék, így itt a lemaradás bepótlása nagyobb kilengésekhez vezethet. Japánban 2,21%-on mentek el a kötvények, ami közel két éves csúcsnak felel meg, így újból elkezdhetnek a befektetők izgulni az államadósság miatt. Ha azt nézzük, hogy a jegybank lejegyzi a kötvényeket bármilyen hozamon, akkor az összeomlástól való félelem realitása megkérdőjelezhető.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Lezárta kamatemelési ciklusát az MNB

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Read More »

Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

Read More »