Itt még Amerikánál is jobban esett a tőzsde

Végre itt a korrekció, ami ma is folytatódhat véleményünk szerint. Az amerikai indexek esését már csak az ázsiai társak múlták felül. A japán Nikkei 225 index 6,4%-os mínuszban zárt, míg kínai társai 3-4%-ot estek. Kínában három napos ünnep után nyitottak ki a tőzsdék, így itt a lemaradás bepótlása nagyobb kilengésekhez vezethet. Japánban 2,21%-on mentek el a kötvények, ami közel két éves csúcsnak felel meg, így újból elkezdhetnek a befektetők izgulni az államadósság miatt. Ha azt nézzük, hogy a jegybank lejegyzi a kötvényeket bármilyen hozamon, akkor az összeomlástól való félelem realitása megkérdőjelezhető.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »