A pletykák miatt esett tegnap a tőzsde

Németország esetleges leminősítése terjedt el tegnap délelőtt a piaci szereplők körében, nagyot esett rá a német tőzsdeindex, amit követtek a világ vezető piacai is. A leminősítés ugyan megérkezett, de nem a három nagy hitelminősítőtől, hanem egy jóval kisebb szereplőtől, az Egan Jones-tól.

A cég A+-ról A-ra rontotta Németország adósbesorolását, lépését azzal indokolta, hogy Merkel kancellárt idővel leszavazzák a közös eurókötvény kibocsátás kapcsán, így Németországnak nagyobb felelősséget kell vállalnia az euróövezeti országok adóssághegyeire is. A minősítő szerint Németország GDP arányos államadóssága 100% fölé emelkedhet.

A Moody’s már ma reggel sietve igyekezett megerősíteni a legjobb, „AAA” adósbesorolását Németországra. A hitelminősítő szerint az ország versenyképes gazdasága és makrostabilitás terén látott múltja indokolja a legerősebb besorolást. Ezért is gondoljuk, hogy ma visszapattanhatnak a tőzsdék a tegnapi megbicsaklásból.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »