Fenyegető olajfolt Sao Paulo partjainál

Elérte Sao Paulo partjait az az olajfolt, amely a Petrobrás, brazil állami olajvállalt által működtetett tengeri terminálból származik, ezért a helyi hatóságoknak le kellett zárniuk a területet.

A szennyeződés péntek délután került az óceánba az Almirante Barroso tengeri terminálnál és jelenleg Sao Sebastiao y Caraguatatuba partjait érinti, ahol a helyzetet nehezíti, hogy a hatóságok csak korlátozottan képesek hozzáférni a területhez.

A helyi környezetvédelmi hatóság arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak távol a szennyeződés által leginkább érintett kilenc strandtól.

Az illetékesek közlése szerint a katasztrófaelhárítok jelenleg is azon dolgoznak, hogy megállítsák az olajfolt továbbterjedését, amely mostanra három kilométer átmérőjű lett.

Czifra Dóra

Felkapott hírek

Friss hírek

Még az idei G7 is a Brexitről szól

A Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti áruforgalom ellenőrzésére június végéig türelmi időszak érvényes, London azonban ezt egyoldalúan októberig meghosszabbította. A határvitaként emlegetett ügy meglehetősen komoly súlyú napirendi ponttá vált a G7 délnyugat-angliai csúcstalálkozójának második munkanapján.

Read More »