olajszennyezés

Lesz még vita Oroszország és Fehéroroszország között a szennyezett olaj miatt

Több hónapig tartó munkára lesz szükség ahhoz, hogy teljes kapacitásra vissza tudják állítani a tiszta olaj szállítását a Barátság kőolajvezetéken - közölte a Belnyeftyehim fehérorosz állami kőolajipari konszern kedden. Moszkva eközben bejelentette, hogy már tiszta olaj érkezett a fehérorosz határra, a fogadó fél ugyanakkor tagadta ezt az információt.

Read More »

A legnagyobb olajkatasztrófák az Egyesült Államokban

A múlt hét közepén robbanás történt egy olajfúró tornyon a Mexikói-öbölben. Tűz ütött ki, ahonnan azonnal ki kellett menekíteni az ott dolgozókat, a lángokat viszont csak napokkal később tudták eloltani. Ez az eset is azt igazolja, hogy az olajkitermelés még ma is igen kockázatos.

Read More »

Fenyegető olajfolt Sao Paulo partjainál

Elérte Sao Paulo partjait az az olajfolt, amely a Petrobrás, a brazil állami olajvállalat által működtetett terminálból került az óceánba pénteken, ezért a hatóságoknak le kellett zárniuk a területet.

Read More »

Olajszennyezés Skócia mellett

A Shell egyik fúrótornyának ismeretlen okból megsérült vezetékéből több mint 200 tonna olaj ömlött az Északi-tengerbe a múlt hét óta, és a szivárgást azóta sem sikerült megfékezni.

Read More »