Ponta valójában Basescu embere?

A románok szerint az USL-ből Victor Ponta miniszterelnök áll a legközelebb Traian Băsescu államfőhöz – mutat rá a Geopol közvélemény-kutatása.

Victor Ponta a feketebárány az USL-ben – derül ki a március 25 és április elseje között végzet felmérésből.

A megkérdezettek 25,2 százaléka gondolja úgy, hogy a kormányfő a legérdekeltebb abban, hogy az USL szétszakadjon, 23,1 százalék azt mondja, hogy még Traian Băsescunál is érdekeltebb ebben, míg 9,1 százalék pedig úgy vélekedett, hogy Ponta még Călin Popescu Tăriceanunál is jobban szeretné, ha felbomlana az USL-szövetség.

19,3 százalék szerint Victor Ponta Traian Băsescu legközelebbi embere az USL-ből, 12,3 százalék ezt Tăriceanuról gondolja, míg 9 százalék Gabriel Opreát tartja az államfő emberének.

A válaszadók szerint Victor Ponta a legmegfelelőbb személy a miniszterelnöki tisztségre, őt követi a Román Nemzeti Bank (BNR) vezetője, Mugur Isărescu, és a nemrég a PNL-hez csatlakozott Klaus Johannis.

Ami az államfői posztot illeti, itt is Ponta vezet 43,6 százalékkal, őt követi Mircea Geoană, akinek 7,6 százalék szavazna bizalmat, ha államfő-jelölként indulna a választásokon.

A közvélemény-kutatást 1 061 18 év feletti személy megkérdezésével végezték, a hibahatár +/- 3 százalék.  

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »