Közel 15 százalékos a szlovákiai munkanélküliség

A 2013-as év 2. hónapjában 14,71 százalékosra nőtt a munkanélküliség Szlovákiában – tájékoztatott mai sajtótájékoztatóján Ján Richter munkaügyi miniszter.

A munkaügyi miniszter beszámolója szerint 2013 februárjában a nyilvántartott munkanélküliség mértéke 51 járásban csökkent, 26 járásban mérsékelten nőtt, 2 járásban pedig a januári szinten maradt.

A tárcavezető azt is megemlítette, hogy 2011 februárjában a munkanélküliek nyilvántartásában összesen 26 815 álláskeresőt tartottak számon, idén februárban pedig 20 362 személyt.

Az illetékes miniszter a sajtó képviselőit arról is tájékoztatta, hogy idén januárban a munkáltatók három tömeges elbocsátást jelentettek a munkahivataloknak. Az eredeti tervek szerint összesen 218 személy veszítette volna el a munkahelyét, ám a számuk időközben 101-re csökkent.

Idén februárban a munkahivatalokhoz  6 tömeges elbocsátásra vonatkozó bejelentés érkezett a munkáltatóktól. Ezek 240 személy elbocsátását valószínűsítették,  végül azonban nem került sor a tervezett leépítésekre.

Kitekintő / Hírek.sk

Friss hírek