Ártatlannak vallja magát bin Laden szóvivője

Állítólagosan az al-Kaida újabb vezérét tartóztatták le Sulaiman Abu Ghaith személyében, aki azonban ártatlannak vallja magát a szeptember 11-i terrortámadások tervezésében való közreműködés vádjában.

A férfi, akit Oszama bin Laden egykori szóvivőjének tartanak, ártatlannak vallotta magát a vádban, miszerint részt vett a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban- adta hírül a BBC

Az Obama-adminisztráció döntése értelmében polgári bíróság elé állítják, az ellenzék szerint azonban a hírhedt guantanamói fogolytáborba kellene küldeni és katonai törvényszék elé állítani. 

A 47 éves Sulaiman Abu Ghaith – aki egyébként bin Laden veje – John Cronan ügyész szerint 22 oldalra rúgó vallomást tett, azt azonban tagadja, hogy részt vett volna bármilyen, amerikai állampolgárok ellen intézett tervszerű támadásban. 

A tárgyalások előreláthatóan április 8-án kezdődnek és három hetet vesznek majd igénybe.

George Venizelos, az FBI munkatársa szerint Abu Ghaith az al-Kaida egyik kulcsembere, a vádirat szerint 2001 és 2002 között szolgált bin Laden oldalán. 

A hatóságok kevés információt hoztak nyilvánosságra elfogatásával kapcsolatban. A jelentések szerint a török fővárosban, Ankarában tartóztatták le. A török hatóságok Jordániában adták át az amerikaiaknak. 

Abu Ghaith tárgyalása az elsők között lesz, melynek során magas rangú al-Kaida tagot amerikai földön állítanak bíróság elé.

Haszonits Eszter

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »