Itt az új adat: Magyarországon sem lesz növekedés

Valószínűleg nem csak nálunk lesz fagyos a mai nap, hanem az európai tőzsdéken is. A tengerentúlon 10 nap után éppen a célegyenesben fogyott el a kraft. Eladói hullámról egyelőre nem beszélhetünk – látva a Dow Jones 0,17%-os pénteki mínuszát, vagy éppen az S&P 500 index 0,16%-os korrekcióját (2 pontra volt a 1565 pontos mindenkori csúcstól) – de ma Amerikára is átragadhat a pesszimizmus. Példának okáért a michigani egyetem fogyasztó bizalmi indexe is 71,8 pontra süllyedt a februári 77,6-ról, miközben az infláció 3 éve nem látott magasságba ugrott – a borúsabb hangulat nyomán újra 2% alá került a 10 éves amerikai állampapír hozama.

Hazánk is kapott hideget-meleget a Moody’s-tól. A hitelminősítő szerint 2013-ban a cseh, a lengyel és amagyar gazdaság sem fog tudni élénkülni. Ráadásul Magyarország esetében 1,2%-os recessziót jósolnak a cég elemzői – romló export piacok, alacsony beruházási hajlandóság okán.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »