Romney: „A szívem azt súgta, nyerni fogunk”

Első alkalommal adott interjút a tavalyi elnökválasztás óta Mitt Romney, a republikánusok egykori elnökjelöltje. A konzervatívok szinte az utolsó pillanatig, Ohio állam szavazási eredményeinek beérkezéséig bíztak a győzelemben, ezért is volt számukra hatalmas csalódás a vereség – írja a CNN.com. Romney a kudarc ellenére úgy gondolja, jó elnökjelöltje volt a Republikánus Pártnak, de nem vállalná el a feladatot még egyszer.

„Meg voltunk róla győződve, hogy nyerni fogunk. Láttuk, hogy a közvélemény-kutatások eredménye nagyon szoros, de reméltük, hogy a szavazóink energiája és szenvedélye sikerre visz bennünket” – mondta el Romney. A kudarc első jelei Florida állam exit poll eredményeinek beérkezésekor mutatkoztak, a hagyományosan republikánus államban ugyanis a vártnál jóval szorosabb lett a verseny.

Romney ennek ellenére nem bánt meg semmit és elismeréssel adózik a demokraták kampánya és Barack Obama teljesítménye előtt. Hozzátette azonban, hogy számos dolog ellenük játszott a kampány során, a finisben például a Sandy hurrikán pusztítása; a vihar utáni katasztrófaelhárítás mikéntje és az elnök gyors reagálása ugyanis a demokraták malmára hajtotta a vizet.

Pintér Melinda

Friss hírek