Méretes sallert kapott a gazdaság

Méretes zakóból próbált felállni Európa a tegnapi napon. Az olasz és spanyol index 4-5%-os hátránya azonban a sokat látott tradereknek is gondot okozott.

Aki a délutántól várta a megváltást, sajnos csalódnia kellett. Igaz Ben Bernanke, a Fed elnöke szenátusbeli meghallgatásán azt mondta, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben a jegybanki beavatkozásra szükség van. Mi mást is mondhatott volna egy ilyen napon. Az amerikai indexek minimális plusza az előző napok vissza tesztjének és a kedvezőbb makroadatoknak köszönhető – S&P Case-Shiller lakásárindex négy és féléves csúcsra emelkedett.

Tovább bogarászva a késő esti híreket két dolgot tartunk még fontosnak kiemelni. Az egyik hírfoszlány Kínából érkezett, miszerint az első negyedévben 8,0% körüli lehet a gazdasági növekedés. Továbbá atőkeberuházások 21%-kal növekedtek az első három hónap során év/év alapon.

A másik lényegi nyilatkozott az olaszoknak lett címezve. Oliver Bailly, az Európai Bizottság szóvivője bízik benne, hogy az új olasz kormány gyorsan megalakulPier Luigi Bersani, az olasz balközép vezetője jelezte, hogy vállalja a felelősséget, amit a választok ráruháztak, de tudatában van annak, hogy a helyzet drámai és kockázatos. Az Európai Bizottság arra kérte Olaszországot, hogy ne térjen le az eddigi útról.

A ma nap másik sztárja az Apple lehet. A rendes éves közgyűlésen dönthetnek az óriási készpénzállomány felhasználásáról (részleteket lásd a piaci híreknél).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »