Szlovák államfő: tiszteletben kell tartani a nemzeti kisebbségek jogait

Tiszteletben kell tartani a nemzeti kisebbségek jogait, Magyarországon és Szlovákiában is segíteni kell az érvényesülésüket, még ha néhány kérdésben más jogi alapokból indult is ki Budapest és Pozsony. A kisebbségek gazdagítják az országokat – mondta Ivan Gasparovic szlovák államfő kedden Budapesten.

A szlovák köztársasági elnök tárgyalt magyar kollégájával, Áder Jánossal, majd a két államfő közös sajtónyilatkozatot tett.

Ivan Gasparovic kiemelte, hogy a magyaroknak és a szlovákoknak még jobban meg kell ismerniük egymást. Erre Szlovákia legészakibb részétől Magyarország legdélibb területeiig meg kell találni a lehetőségeket, mert ez hozzájárulhat a kompromisszumok megtalálásához és a hatékony együttműködés kialakításához. A jelenlegi helyzetben, amikor mindkét ország a válság következményeivel küszködik, fontos a nyílt, őszinte párbeszéd – mutatott rá.

Kitekintő / mti.hu

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »