Újra régi csúcsait ostromolja a tőzsdeindex

1500 okunk van ünnepelni – tegnap az S&P 500 ugyanis 2007 vége óta nem látott szintre, 1500 pontra emelkedett, amely már csak 5%-ra van mindenkori csúcsától. A jó kilátásokat árnyalja, hogy a tegnapi AAII hangulatindex egy éve nem látott eufóriát tükrözött a kisbefektetők körében, míg az NAAIM mai felmérése szerint az intézményi befektetők optimizmusa majdnem két éve nem látott csúcsra emelkedett. E két hangulatindex nem mindig működik jól, ám az extrém helyzetekben érdemes odafigyelni rá, mert az utóbbi 3-4 évben többször fordultak a piacok a szélsőségesen jó/rossz hangulat kialakulásakor.

A gyorsjelentések tekintetében tegnap az AT&T főként az előfizetői szám bővülése miatt szerepelt jól, míg a Microsoft esetében a Windows 8-cal és a mobilgépekre szánt Surface-szel kapcsolatos félelmek küldték mélybe a kurzust az elektronikus kereskedésben.

Az Apple „fejetlensége” egyre inkább elszomorítja a befektetőket. Ráadásul van mitől tartani a továbbiakban is, mivel a Samsung ma hajnali gyorsjelentése kirobbanóan jó lett. A profit 76%-kal növekedett az okostelefon értékesítéseknek (60 millió darab) és a magasabb árréseknek köszönhetően (chip divízió).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek