Kína áll a tőzsdei emelkedés mögött?

A londoni FTSE 4,5 éves csúcsra kapaszkodott, amiben többek között a bányatársaságok jó teljesítménye állt. Ki más állna e mögött, mint Kína. Ugyanis az ország feldolgozóipari beszerzési menedzserindex kétéves csúcsra, 51,9 pontra kúszott fel. A mai napon érkező – várhatóan kedvezőtlen – brit GDP adaton túl az RSI súlyos túlvettsége is korrekciót hozhat az FTSE indexben.

Európából ma az EKB-s LTRO visszafizetését érdemes nézni, a piac 100 milliárd eurós törlesztéssel számol a bankoktól az EKB felé – itt azt érdemes nézni, hogy melyik nagybank nem köhögi ki a korábban felvett hitelek legalább egy részét.

A mai nap sztárja a Boeing lehet, aki a pletykák szerint nagy méretű megrendelést kaphat a Delta Airlines-tól. A múlthét csütörtöki vételi ajánlásunkat ennek fényében továbbra is fenntartjuk.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »