Erdély: magyar választási plakátokat rongáltak meg

Marosvásárhelyen kék, sárga és piros színű festékkel rongálták meg az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) jelöltjeinek nagyméretű plakátját.

A Portik Vilmos képviselő-, Jakab István szenátor-, és Boros Zoltán képviselőjelölteket ábrázoló néppárti plakátot  román nemzeti színekkel festették be ismeretlen tettesek keddről szerdára virradóan.

„Délelőtt meglátogattuk a rendőrséget, ahol a rendőrkapitánnyal hosszan beszélgettünk. Hivatalból eljárást indított választási anyagok megrongálás címen. Ennek ellenére mi is írásos feljelentést tettünk” – nyilatkozta Portik Vilmos képviselőjelölt, aki hozzátette, hogy a megyei rendőrségen is vagyoni károkozás és választási anyagok megrongálása miatt tettek panaszt. A két panasztétel után a választási irodához egy figyelemfelkeltő beadványt nyújtottak be.

„Nem örülök annak, hogy megrongálták a plakátjainkat, mert nem jó hangulatot tükröz. Így még inkább felhívták a figyelmet a Néppárt jelöltjeinek plakátjára, de kérdés, miért a mi plakátjainkat dobálták meg?” – fogalmazott a képviselőjelölt.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek