Nem engedik el a görögök kezét

Angela Merkel, német kancellár tegnap – a zavargások zajától hangos Athénban – továbbra is kiállt Görögország euróövezeti tagsága mellett. Szerinte a reformok ugyan felgyorsultak, de az ország még nem ért a nehéz átalakításokkal tarkított út végére. Merkel hisz benne, hogy a görög társadalom áldozatvállalása végül eredményre vezet.

Eközben a tüntetők épp a parlamentnél csaptak össze a rendőrökkel. A következő lépés a görög kormány kezében van, a három párti kormány el kell fogadja az újabb 13,5 milliárd eurós megszorító csomagot, hogy a második nemzetközi hitelkeret következő részletét lehívhassa az ország. Olli Rehn, európai gazdasági biztos szerint legkésőbb novemberig születik döntés a június óta halasztott 31,5 milliárd eurós részletről. A biztos hozzátette, hogy meg kell fontolni, hogy Görögország kaphasson két év haladékot a mentőcsomagért vállalt feltétel – a hiány 4,5% alá szorítása – terén.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »