Apa, kezdődik a gyorsjelentési szezon

Tegnap indult az amerikai gyorsjelentési szezon az Alcoa számaival: a vártnál ugyan kevésbé rossz eredményt  közölt az alumínium ipari óriás, de a menedzsment gyengébb kilátásokat fogalmazott meg.  A zárás utáni kereskedésben elsőre meghúzták a papírt, majd nem sokkal utána már mínuszba fordult az árfolyam.

Az Alcoa részvényenként 13 centes veszteségről számolt be, mivel egy bahreini vesztegetési ügyön jelentős, 175 millió dolláros veszteséget könyvelt el. Az egyszeri tétel nélkül 3 cent nyereséget hozott részvényenként, míg az elemzők 1 centet vártak a cégtől. A tavalyi 15 centes részvényenkénti profitot azonban így is jelentősen alulmúlta a társaság.

A Pizza Hut, a KFC és a Taco Bell éttermeket üzemeltető Yum Brands üzletlánc viszont a vártnál egyértelműen jobb számokat, kedvező kilátásokat, és így örömteli piaci reakciót hozott. A cég egyedül a kínai piac lassulására hívta fel a figyelmet, melyet számos más jel is alátámaszt.

Ma nagy izgalmakra nem számítunk, csak az este 8 órakor megjelenő amerikai Bézs könyv mozgathatja meg a piacokat, az európai porondon azonban lehetnek izgalmak. Ma apróbb felfele lépkedésekkel megpróbálkozhatnak a tőzsdék.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek