Még nem tudni, mikor ülünk le az IMF-fel

A Nemzetközi Valutaalap kapcsolatban áll a magyar kormánnyal, de még nincs konkrét időpont, hogy mikor folytatódnak a nyáron szünetelő hiteltárgyalások, mondta el a szervezet külkapcsolatokért felelős igazgatója. Addig ugyanis pár kérdéses pontban megállapodás kell szülessen, mint például a költségvetés erősítését célzó strukturális reformok.

A piac arra számít, hogy szeptember első felében folytatódhatnak a tárgyalások, és Varga Mihály főtárgyaló is szeptember elejét jelölte meg. Az IMF igazgató szavai azonban csökkentik a valószínűségét, hogy teljesüljenek a piaci várakozások. A megállapodás pedig fontos, hiszen a tegnap kiszivárgott információk szerint 200 milliárd forinttal kevesebb kamatkiadással számolhat az NGM a jövő évi költségvetésben. Ehhez pedig 1% pont csökkenés szükséges az átlagos kamatteherben, ami csak az IMF/EU hitellel, illetve annak lehívásával érhető el.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »