Jó számokat hozott a BTel

A Business Telecom ma hajnali gyorsjelentése szerint az első félévben mind az árbevétel (2012 első félév: 1,4 mrd Ft), mind a nettó eredmény (2012 első félév: 48 millió Ft) duplázódott 2011 azonos időszakához képest. A bővülést részben a végrehajtott akvizíciók segítették (Enternet, Nordtelekom), de a társaság organikus növekedése is hozzájárult a kedvező számokhoz.

A társaság egyébként a héten jelentette be, hogy a Drávanet nevű szolgáltatótól vesz át ügyfeleket, ami méretgazdaságossági szempontból kedvező lépés.

A cash flow tekintetében az látszik, hogy a működés továbbra is stabil készpénztermelő képességgel rendelkezik, ugyanakkor a beruházások finanszírozását szolgáló kötvényprogram felfutása feszített az adósságmutatókon. Mindez azonban csak átmeneti problémát jelent, hiszen a tervezett beruházások felfuttatásával a készpénztermelésben is további emelkedésre számítunk.

A részvények és a tőzsdére bevezetett kötvények esetében nem várunk jelentős árfolyammozgást, a fókuszban a közeljövő akvizíciói és expanziója áll.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »