Pásztor: nincs szükségünk a Belgráddal való konfrontációra

“Annak ellenére, hogy pártunk a Vajdaság autonómiájával kapcsolatos álláspontját évek óta nem változtatja, be kell vallanom, számomra nem világos, mit jelent az a vajdasági front, amiről Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke beszél”, nyilatkozta a Frankfurtban megjelenő Vestinek Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) köztársasági parlamenti képviselője azon bejelentés kapcsán, hogy alakulóban az úgynevezett autonomista front.

“Nem csatlakoztunk, nem is tárgyaltunk azokkal a pártokkal, amelyek felvetették ezt a kérdést, így nem is nagyon világos előttünk, hogy miért csinálják”, magyarázta Pásztor, s hozzátette, semmit sem kaptak eddig írásos formában, s így nem tudja, pontosan miről is van szó.Čanak azon állítása kapcsán, miszerint ő ezt Vajdaság érdekében teszi, Pásztor kiemelte, véleménye szerint nem ez a módja, inkább tárgyalásokra van szükség Szerbia és a tartomány között.

“Nincs szükségünk a Belgráddal való konfrontációra olcsó politikai haszonszerzés céljából”, üzente, s hozzátette, nem látja okát annak, miért ne működhetnének együtt az új szerbiai kormánnyal.

“Az, hogy az előzőeket demokratáknak hívták, most pedig a haladók vannak hatalmon, semmit nem jelent. Vajdaság most nem használja a számára az alkotmány által szavatolt hatásköröket, mert bizonyos törvényeket nem alkalmaznak. Egyes dolgokkal kapcsolatban megegyeztünk, mások pedig nem működnek”, hangsúlyozta Pásztor Bálint.

Mint mondta, nem hiszi, hogy rendbontásokra kerülhetne sor Vajdaságban, úgy értékelvén, hogy Čanak kezdeményezése csak “porhintés”, mert nem hiszi, hogy manapság bármelyik szervezet vagy politikai párt Vajdaság Szerbiától való elszakadása mellett tenné le a voksát.“Íly módon semmit sem lehet elérni. Az a fontos, hogy Vajdaság megkapja eredeti hatásköreit, de az, hogy Újvidéket fővárosnak nevezik vagy sem, teljesen lényegtelen”, hangsúlyozta Pásztor, s hozzátette: “Számunkra az a fontos, hogy az emberek jobban éljenek”.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »