Eufóriába váltottak a piacok az eurómentés hírére

A múlt heti amerikai GDP adat és Mario Draghi kommentárja, – mely szerint minden eszközzel megvédik az eurót – eufóriát okozott  a piacokon pénteken. A sorból nem akarnak kimaradni az olaszok és a németek sem. Angela Merkel és Mario Monti szombati privát telefon beszélgetése során szó volt arról, hogy a pénzügyi stabilizációs lépések mellett 120 milliárd eurónyi forrásból próbálnák meg beindítani a gazdasági növekedést Európa szerte.

Ennek fényében kitarthat a hét elején a pozitív hangulat és újból zöldbe borulhatnak a tőzsdék. A hét második felében érkező makroadatok mellett – szerdán amerikai foglalkoztatási statisztika – a Fed (szerda), BOE és az EKB (csütörtök) kamatdöntő ülése is megmozgathatja a piacokat. Ezek kapcsán azonban mi óvatosságra intjük a befektetőket, mivel a Fed és a BOE kapcsán nem számítunk markáns lépésre. Az EKB kapcsán várakozó állásponton vagyunk Mario Draghi múlt pénteki kommentárja miatt.    

A gyorsjelentések kapcsán ma pihenőnapot tartunk, csak a holnapi napon pörögnek fel az események a Deutsche Bank, Bayer AG, Banco Bilbao és az amerikai Pfizer negyedéves jelentésével.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek