Újra csökkenhet az államadósság

Két uniós illetékes jelzése szerint az EKB és az euróövezeti országok jegybankjai is leírhatják a görög követeléseik jelentős részét. Ezen intézmények ugyanis korábban kimaradtak a magánhitelezőkre vonatkozó hivatalosan 50%-os, de valójában közel 70%-os görög adósságleírásból. Ez a Reutersnek nyilatkozó illetékesek szerint 70-100 milliárd eurós mértékű adósságleírást hozhat Görögországnak. Hozzátették, hogy ez az utolsó esély, hogy fenntarthatóvá tegyék a görög adósságpályát, és megőrizzék a görög állam fizetőképességét. A német pénzügyminiszter azonban elképzelhetetlennek tartja, hogy Görögország újabb adósságleírást kapjon. Elmondta azt is, hogy nem lát mozgásteret a mentőcsomagért vállalt feltételek enyhítésére, szerinte a jelenlegi csomag is igen készségesnek tekinthető.

Augusztus végén lesz nagyobb adósságlejárata Görögországnak, így a mentőcsomag újabb részlete nélkül nem tudja elkerülni a csődöt. Ha pedig nem hajtják végre az elvárt lépéseket, úgy a nemzetközi szervezetek megtagadhatják a hitelrészlet folyósítását.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »