Szenzációs nyelvvizsga (x)

Magyar cég nyerte meg azt a lehetőséget, hogy egy Afganisztánban található amerikai légibázis biztonságvédelmi szakembereinek nyelvvizsga lehetőséget biztosítson. A H-Net Nyelvi Központ azzal győzött az Európai Unió pályázatán, hogy egy forradalmian új interaktív nyelvoktató és vizsgáztató rendszert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a nemzetközi személyzet tagjai Indiától Nepálig, akár otthonukból ki se mozdulva tehessék le a NATO által előírt nyelvvizsgát.

A magyar cég sikere azért is figyelemre méltó, mert az Európai Unió felmérései szerint Magyarország az utolsó helyen áll abban a rangsorban, amely azt mutatja, hogy mely tagország polgárai milyen szintet értek el az idegen nyelvek elsajátításában. A TheLiveTeacher.com nevű interaktív, online nyelvoktató és vizsgáztató rendszer segítségével már meg is kezdődtek a nyelvvizsgák. Eddig több, mint 100 vizsgázó használta a H-Net Nyelvi Központ rendszerét, amely NATO STANAG 6001 vizsgát biztosít az Indiában, Dél-Afrikában, Romániában, vagy akár Kenyában élő nyelvvizsgázó számára. A rendszer használatához mindössze, ma már mindennapossá vált számítógépre, webkamerára és széles sávú internetkapcsolatra van csak szükség. Ezzel a nyelvtanulás-vizsgáztatás  földrajzi, időbeli korlátai megszűntek, hiszen a H-Net tanárai a budapesti Nyugati térről oktatják ésvizsgáztatják az amerikai légibázis Afganisztánba készülő személyzetét. Ugyanakkor az ország bármely területéről pillanatok alatt létrehozható egy ún. „virtuális tanterem” akár egyéni, akár csoportos oktatásra.    

A TheLiveTeacher.com képesszövegeket, audio és videó anyagokat megosztani. Nagyszámú  résztvevőnek tud közvetíteni élő, illetve előre rögzített órákat, anyagokat. A rendszerbe integrált feleletválasztós teszt lehetővé teszi, hogy  tanár és diák egyaránt ellenőrizhesse a tanulási folyamatot, melynek eredményéről a rendszer automatikus, azonnali értesítést küld.

Egyben oktatási anyagok könyvtára is a program, melyet a hallgatók folyamatosan használhatnak a felkészülés során. Egyetlen előadó akár 100 főnél is nagyobb számú hallgatósághoz tud beszélni egyidőben.

Kitekintő

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »