Német katonai felelősségátadás az afgánoknak

Több mint nyolc évvel az afganisztáni bevetés kezdete után, július tizenegyedikén szerdán a német szövetségi hadsereg átadta a biztonságért való felelősséget a helyi erőknek Kunduz tartományban – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Jó úton vagyunk afelé, hogy 2014 végéig megvalósítsuk a német és nemzetközi csapatok kivonulását”- nyilatkozta Guido Westerwelle (FDP) külügyminiszter. A politikus hozzátette: „A felelősségátadás az Afganisztán-stratégiánk sikerességét mutatja.”

Kunduz város mellett Kunduz tartomány hat körzetéből ötben vették át a biztonsági felügyeletet az afgánok. A nemzetközi védelmi csapatok parancsnoka, Erich Pfeffer és az afgán belügyminiszter, Biszmillah Khán Mohammadi szerint is javult a helyzet a tartományban, és az afgán erők készen állnak továbbra is garantálni a biztonságot.

Az afgán biztonsági erőknek a tervek szerint 2014 végéig az ország egész területén át kell venniük a biztonsági felügyeletet. Külföldi katonák azonban 2014 után is maradnak az országban: a helyi erők kiképzéséhez és a terrorizmus elleni harchoz nyújtanak segítséget.

Cselényi Eszter

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »