Beindult a kereskedés a Facebook-részvényekkel

Alig a jegyzési ár felett, 38,23 dolláron zárt a Facebook részvény az amerikai kereskedésben pénteken, miután csütörtökön lezárult a tőzsdei aukció. Zárásra csak 0,6%-os emelkedés alakult ki a jegyzési árhoz képest, holott nap közben 45 dolláron 17,8%-os pluszban is járt az árfolyam. A nyitó ára 42,05 dollár volt.

Mivel a jegyzésben sokan nem jutottak részvényhez, akik szerettek volna, ezért azt vártuk, hogy kétszámjegyű növekedés alakulhat ki a részvényekben. A gyors korrekción sem meglepő, hiszen a jegyzési ár alapján kialakult 104 milliárd dolláros cégérték soknak tűnhet az egymilliárdos profitot termelő Facebooknak. A jegyzésben résztvevők először kedden értékesíthetik részvényeiket.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »