Pénteken újraállítják Sissi szobrát Kolozsváron

Pénteken, május 11-én az Evangélikus-Lutheránus Püspökség udvarán  újraállítják Erzsébet királyné (Sissi) szobrának másolatát – írja a Transindex.ro.

A szoboravatón Ft. Adorjáni Dezső-Zoltán evangélikus-lutheránus püspök, Németh Zsolt, Magyarország Külügyminisztériumának parlamenti államtitkára és Gergely Balázs, az EMNT Kolozs megyei alelnöke mond beszédet.

A múlt század elején Kolozsváron, a Fellegvár aljában állt a népszerű királyné mellszobra, melyet Stróbl Alajos készített.

Gergely Balázs, a Sissi-szobor újraállításának kezdeményezője a Transindex.ro kérdésére elmondta, nem tettek le korábbi tervükről, hogy a szobrot eredeti helyén, a Fellegváron helyezzék el. Azonban a polgármesteri hivatal egyelőre nem egyezett bele, és úgy tűnik, a választási kampány végéig nem is lehet szó arról, hogy a szobor közterületen álljon.

Gergely ennek ellenére nem tartja lehetetlennek, hogy Stróbl Alajos alkotásának mása 1-2 éven belül a Fellegváron legyen megtekinthető.

Kitekintő / Transindex.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »