Matolcsy a bankokra terhelné a tranzakciós adót

A Nemzetgazdasági Minisztérium tárgyalásokat folytat a Bankszövetséggel az új pénzügyi tranzakciós adóról. A kormányzat a korábbi tervekkel ellentétben a bankokra és nem az ügyfelekre terhelné a tranzakciós adót. Az egyelőre kérdéses, hogy a bankok ezt milyen mértékben háríthatnák az ügyfelekre, ez még későbbi jogi szabályozás alapján dőlne el. A Minisztérium az új teherrel párhuzamosan felezi a jelenlegi banki különadót.

Negatív hír a bankok számára, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a kormányzat igyekszik rájuk terhelni az új adót. A Széll Kálmán terv 2 alapján 130 és 228 milliárd forint közötti összegre számít a kormányzat a tranzakciós adóból, míg a bankadó 180 milliárd forintról 90 milliárd forintra csökken.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »