Szép számokat hozott a Graphisoft Park

Újfent csinos negyedéves számokkal lepte meg az irodaüzemeltető a befektetőket, főként a magas kihasználtsági ráta miatt (87%), ami 2013-tól 90%-ra emelkedhet. A nettó eredmény éves bázison 50%-kal ugrott meg, 506 ezer eurót tett ki a negyedévben. A pénztermelés egyik fontos jelzőszáma, az EBITDA 9%-kal 1,9 millió euróra emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A bevétel gyarapodása mellett az alacsonyabb működési költségek is szerepet kaptak a kellemes üzemi/üzleti eredményben. A menedzsment tartotta a 2012-es terveket, változatlanul 7,6 millió eurós EBITDA-ra számítanak idén, ami még mindig konzervatív becslésnek számít.

Az ingatlanszektor globálisan és regionálisan továbbra sem számít vonzó szektornak. Talán éppen ennek köszönhető, hogy a Graphisoft Park árfolyama a tavaly novemberi megugrás óta lényegében mozdulatlan az 1.000 forintos szint környékén (akkor részben a menedzsment vett át az MNYP-ből visszamaradt részvényeket).

A mostani piaci hangulatban sem számítunk arra, hogy ütős befektetési sztori kerekedjen a Parkból – annak ellenére, hogy a társaság fundamentumait illetően kevés dologba lehetne belekötni.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »