Bajban a svájci bank?

A ma hajnalban megjelent gyorsjelentés vegyesre sikeredett. A nettó profit 827 millió svájci frankra olvadt a tavalyi 1,807 milliárdról (várakozásokban 1,11 milliárd szerepelt). A bevételek követték a tendenciát és 22%-kal 6,53 milliárd svájci frankra csökkentek. A bank 1,16 milliárdos számviteli veszteséget szenvedett a saját kötvényein. Ha nem nézzük ezt a tételt, akkor rekord értékű, 730 milliós adózott eredményt látunk a végső mérlegsoron (2011 Q4: 99 millió). A veszteségek figyelembe vétele mellett azonban ez az összeg már 373 milliós mínuszt mutat (2011 Q4: -14 millió).

Az uralkodó piaci ellenszélben azonban nem lesz könnyű a bevételeket tovább növelni (újabb tőzsdei rali esetén friss szellő kerülhet a vitorlába) és új forrásokat bevonni. Ennek ellenére továbbra is bizakodó a menedzsment és folytatja a kockázatos eszközök csökkentését (114 milliárd franknyi összegen csücsül a bank).

Ráadásul a piac álmoskönyve szerint a befektetési bankoknál az első negyedév a legjövedelmezőbb, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz az év hátralévő része, ám a részvény vételének gondolatától mi jelen pillanatban hátrébb lépnénk.     

Kitekintő / Equilor

Friss hírek