Profitálhat a jó hangulatból a nagybank

Spanyolhonban is jelentett az ország legnagyobb bankja. A nettó eredmény a várt 1,65 milliárd eurós értéktől  50 millió euróval maradt el. A problémás hitelek aránya minimális mértékben emelkedett, elérve a 3,98%-os szintet (5,25% spanyol átlag). A tőkemegfelelési mutató a vártnak megfelelően alakult (10,1%).

A betétek állománya 6%-kal tudott emelkedni, mindeközben a hitelezési oldal 4,6%-kal tudott bővülni év/év alapon. A menedzsment az eredmények láttán részvényenként 60 centet kitevő osztaléktömeget hagyott jóvá (12,2%-os osztalékhozam) most is, ám figyelembe kell venni, hogy a Santander az osztalékot nem csak készpénzben, hanem részvényben vagy részvényre váltható értékpapírokban is fizeti.

Gyorsjelentés után ha fennmarad a jó hangulat az európai bankszektorban, akkor a Santander árfolyama 5,20 euróig is visszakanyarodhat (38,2-es Fibonacci).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »