Profitálhat a jó hangulatból a nagybank

Spanyolhonban is jelentett az ország legnagyobb bankja. A nettó eredmény a várt 1,65 milliárd eurós értéktől  50 millió euróval maradt el. A problémás hitelek aránya minimális mértékben emelkedett, elérve a 3,98%-os szintet (5,25% spanyol átlag). A tőkemegfelelési mutató a vártnak megfelelően alakult (10,1%).

A betétek állománya 6%-kal tudott emelkedni, mindeközben a hitelezési oldal 4,6%-kal tudott bővülni év/év alapon. A menedzsment az eredmények láttán részvényenként 60 centet kitevő osztaléktömeget hagyott jóvá (12,2%-os osztalékhozam) most is, ám figyelembe kell venni, hogy a Santander az osztalékot nem csak készpénzben, hanem részvényben vagy részvényre váltható értékpapírokban is fizeti.

Gyorsjelentés után ha fennmarad a jó hangulat az európai bankszektorban, akkor a Santander árfolyama 5,20 euróig is visszakanyarodhat (38,2-es Fibonacci).

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »