A vártnál rosszabb számokat hozott az ország legnagyobb bankja

A piaci várakozásnál gyengébb negyedéves számokat tett közzé a Deutsche Bank, ebben azonban számos egyszeri tétel is szerepet kapott. Egyrészt az Actavis felvásárlása 300 millió eurós, míg a lakossági szegmens hitelezési veszteségei miatt 200 millió eurós leírást eszközöltek az első negyedévben. Ezekkel kiigazítva az adózási előtti és a nettó eredményt már nincs ok különösebb aggodalomra. A nettó profit egyébként 1,38 milliárd euró volt a piaci 1,6 milliárd eurójával szemben.

Kellemetlenséget az jelenthet, hogy a private banking üzletágából 8 milliárd eurónyi megtakarítás távozott, ami a későbbi jutaléktermelést karcsúsítja. Mindazonáltal még mindig van kakaó a bankrészvényben, ezért egy esetleges gyenge kezdésben már gyűjtögetnénk a DB részvényeit.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply