Stratégiai partnerség lesz Afganisztán és Amerika között

Afganisztán és az Egyesült Államok képviselői Kabulban megállapodtak arról, hogy milyen jellegű legyen az amerikai jelenlét a közép-ázsiai országban azt követően, hogy a NATO a tervek szerint 2014 végére kivonja onnan a harcoló alakulatai – jelentette vasárnap az amerikai média.

A megállapodás, amelyet vasárnap parafált Ryan Crocker kabuli amerikai nagykövet és Randzsin Szpanta afgán nemzetbiztonsági tanácsadó, azt nem részletezi, hogy a NATO kivonulása után csökkentett létszámban maradnak-e Afganisztánban amerikai alakulatok és katonai tanácsadók. Erről egy, a csapatok státusáról megkötendő külön egyezmény rendelkezik majd.

A várakozások szerint az amerikai-afgán stratégiai partnerségről szóló megállapodást Barack Obama amerikai és Hamid Karzai afgán elnök a NATO májusi chicagói csúcstalálkozóján írja majd alá.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »