Nem tudni, lesz-e internetadó hazánkban

Nyitrai Zsolt, fideszes országgyűlési képviselő, fejlesztési tárca volt infokommunikációs államtitkára a Facebook oldalán elmondta; biztos benne, hogy nem lesz Magyarországon internetadó. Az Origo pénteki értesülései szerint a kormány egy új mobil, vezetékes telefon és internetadó bevezetését tervezi, melyből 40-50 milliárd forint bevételt tervez. A Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre nem reagált, a telekommunikációs cégek kedden egyeztetnek a minisztériummal a kérdésről.

Egyelőre több részletet nem ismerni, a 40-50 milliárd forintos adóból 20-25 milliárd forint juthat a Telekomra (részvényenként 19-24 Ft). A tervezet nyomás alatt tarthatja a Magyar Telekom árfolyamát a szokásos osztalékrali ellenére is.

A piaci szereplők azonban már számoltak azzal, hogy a telekommunikációs cégekre szóló különadó kivezetését más, újabb adóformával kompenzálja a kormányzat. Ez valamelyest enyhítheti a MTEL-re nehezedő nyomást.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »