Új belföldi légitársaság kezdte meg működését Lengyelországban

Április elsejével új belföldi légitársaság kezdi meg működését Lengyelországban. Az OLT Express névre hallgató cég tavaly jött létre két légi szállítással foglalkozó vállalat összeolvadását követően. A cég vezetői jelen pillanatban csak a belföldi piacra szeretnének koncentrálni, így járataik egyenlőre csak kilenc lengyel nagyvárost kötnek össze. A PAP lengyel hírügynökségnek nyilatkozva cég képviselője hangsúlyozta, hogy 18 közvetlen járatával a társaság képes lesz az utasait maximum 90 percen belül az ország egymástól távoli pontjaira is elszállítani.

A vállalat a „fapados” és a tradicionális légitársaságok közötti piaci rést kívánja kiaknázni. Ennek jele, hogy az olcsó utakat kínáló társaságokkal szemben a cég ingyenes csomagszállítást ígér (egy-egy kézi, illetve feladott csomag elejéig) és ingyenes étkezést kíván biztosítani hosszabb útjain.

A vállalat beindítása kapóra jöhet a varsói kormányzatnak, hiszen pár hónappal a futball Európa-Bajnokság kezdése előtt számos infrastrukturális beruházás befejezése kérdéses, ezek hiányát pedig egy belföldi légitársaság részben sikeresen tudná pótolni.  

Dobrowiecki Péter

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »