Alkotmánymódosítást terveznek Romániában

A Demokrata Liberális Párt (PDL) azt javasolja, hogy a június 10-i helyhatósági választások napján tartsanak népszavazást az alkotmány módosításáról is.

A nagyobbik kormányzó alakulat szerint így a parlamenti választásokat már az új alaptörvény szerint lehetne megtartani. Minderről Emil Boc PDL-elnök számolt be a párt tegnapi vezetőségi ülése után.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kivitelezhetetlennek tartja a PDL elképzeléseit. „Nem látom, hogy lehetne ezt megvalósítani. Jelenleg a parlament jogi szakbizottságai még egy jelentés megszavazásához sem határozatképesek, nem is álmodhatunk kétharmados többségről. Arról nem is beszélve, hogy az alkotmánymódosítást a plénumnak is meg kell szavaznia, szintén kétharmados többséggel” – magyarázta a politikus.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »