Felszámolták a „városfoglalók” táborát Londonban

A londoni rendőrség hétfő éjjeli akciója során számolta fel az Occupy London mozgalom sátortáborát a Szent Pál-székesegyház mellett – adta hírül a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja. Erre azt követően került sor, hogy a brit Fellebbviteli Bíróság (Court of Appeal) visszautasította a tüntetők kérelmét arra nézve, hogy felülvizsgálja a Felsőbíróság (High Court) döntését a tábor felszámolásával kapcsolatban.

A székesegyház melletti téren állomásozó tüntetők a BBC-nek úgy nyilatkoztak, tevékenységük még korántsem ért véget. Ennek ellenére többségük nem tanúsított ellenállást az intézkedő rendőrökkel szemben, akik eltávolították a mozgalom sátrait és egyéb kellékeit a területről. Egy kisebb csoport próbált csupán rögtönzött barikádot állítani a hatóságok megfékezésére, ám nem jártak sikerrel.

A londoni City önkormányzata sajtóközleményben tudatta; sajnálják, hogy  szükségessé vált a tüntetőkkel szembeni ilyen jellegű intézkedés, emellett békés távozásra kérték fel a mozgalom résztvevőit.

Az Occupy London mozgalom – a világ sok más országában lezajlott mozgalmakhoz hasonlóan – október 15-én állított tábort Londonban, hogy a bankok és az üzleti világ túlhatalma ellen tiltakozzon. A londoni akció eredeti célja a londoni értéktőzsde elfoglalása lett volna, ám a hatóságok ezt megakadályozták. Így végül a tüntetők a londoni Szent Pál-székesegyháznál vertek tábort. Innen távolították el őket a hatóságok a hétfő éjjeli akció során.

Gömöri Roland

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »