Az orosz piac húzta fel a Richtert

Az új gyógyszerek támogatták az értékesítéseket: az orosz piacra bevezetett gyógyszerek mellett kiemelkedően jól szerepelt az európai és a FÁK-régió piaca is, így nem meglepő, hogy a portfolio.hu által várt konszenzustól pozitív irányba tértek el a számok.

Mindeközben a tengerentúlon a korábbi jelzéseknek megfelelően további bevételesés következett be (drospirenone). A bruttó árrés ennek ellenére is növekedést mutatott a Grünenthal portfóliónak köszönhetően.

A költségoldal nyomás alatt

Összhangban a várakozásainkkal a harmadik negyedéves költségcsökkenés megfordult és a negyedik negyedévben a marketing, a kutatás-fejlesztés és a központi költségek is megugrottak, elsősorban a drága európai hálózatkiépítés miatt. Mindazonáltal az értékesítési adatok így is feljebb tornászták az EBIT értékét.

Esmya: jó hírek, rossz számok

A Richter az egyéb ráfordítások soron 5 milliárd forintos veszteséget számolt el annak köszönhetően, hogy decemberben kedvező hírek érkeztek az Esyma kapcsán. Ez azt eredményezte, hogy időben előbbre jött egy újabb vételárrészlet kifizetése a korábban kötött szerződéseknek megfelelően, de vélhetően ezzel nem számolt a piac.

A nettó profit elvesztette a jelentőségét

A harmadik negyedévvel ellentétben az adókedvezmény már nem támogatja a nettó eredményt a kormányzati átalakításoknak köszönhetően. Azonban a Richter jogosult egy speciális 90%-os adókedvezményre (támogatott gyógyszerek támogatásának visszatérítése és az orvoslátogatók után), ami 1,6 milliárd forintos adókedvezményt jelent az idei évben.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »