Kiállnak Magyarország önrendelkezése mellett

A Via Nova Ifjúsági Csoport aggodalommal tekint az elmúlt időszakban tapasztalható, Magyarországot érő, nemzetközi porondról érkező politikai és mediális össztűzre, mely szokatlanul nagy méreteket öltött. A Via Nova ICS Elnökségének nyilatkozatát Gubík László elnök küldte portálunknak:

A közös Európához méltatlannak érezzük, hogy kétségbe vonják a magyar nép demokratikus elkötelezettségét.

A közös Európához méltatlannak érezzük, hogy egy brüsszeli hatalmi kör oktassa a demokrácia szeretetére és a demokratikus politikai berendezkedés szükségességére azt a népet, mely pontosan tudja, mit jelent diktatúrában élni, mely többé nem kér abból, hogy idegen hatalmak irányítsák sorsát, és mely saját vezetőit a választók akaratának szabad kifejezését biztosító választásokon ruházta fel saját államának irányításával. 

A közös Európához méltatlannak érezzük, hogy soha senki által meg nem választott hivatalnokok vonják kétségbe és próbálják felülbírálni a népképviseleti elv nyújtotta legitimitással rendelkező, saját népének érdekeit képviselő szervek és személyek döntéseit. 

A közös Európához méltatlannak érezzük, hogy a pénzvilág képviselői gátat szabnak egy nehéz gazdasági helyzetben lévő állam felemelkedésének, és öncélúan eltérítik arról az útról, melyet talpra állásául saját maga számára a legcélszerűbbnek tart.

A közös Európához méltatlannak érezzük, hogy egy nemzetközi mediális vihar igazságtalan színben tünteti fel Magyarországot, és befolyásolni próbálja egy nép szabad elhatározáson alapuló társadalmi és kulturális fejlődését.

A közös Európához méltatlannak érezzük, hogy míg egyes államok csekély nemzetközi ellenállás mellett alapvető jogaikban korlátozzák saját polgáraik létét, addig épp Magyarországot állítja be a nemzetközi sajtó elfogultan és a közvéleményt befolyásolni szándékozva autokrata rendszerként. 

A közös Európához méltatlannak érezzük, hogy bírálat éri Magyarországot, mert a diktatúrában fogant ideiglenes alkotmányt felváltó új alaptörvényben hangsúlyosabb szerepet kap a magyar államiságtól elválaszthatatlan és az európai civilizáció gyökerét képező keresztény értékrend.

  • Meggyőződésünk, hogy Európa jövője csakis a demokratikus elveken nyugvó nemzeti önrendelkezés és nemzeti szuverenitás pillérén állhat. 
  • Meggyőződésünk, hogy Magyarország részt vett, és továbbra is részt kíván venni egy ilyen alapokon nyugvó Európa közös építésében. 
  • Meggyőződésünk, hogy a magyar nemzet méltó az európai szellemi örökséghez, melynek maga is alakítója. 
  • Meggyőződésünk, hogy a magyar népnek nem szükséges bizonyítania demokratikus elkötelezettségét, mellyel rászolgált Európa elismerésére és szolidaritására.

Mi, felvidéki magyar fiatalok ebből a meggyőződésünkből kiindulva és a nemzeti összetartozás megvallásával teljes mértékben kiállunk Magyarország önrendelkezése mellett, és Európától most ezt az elismerést és megértést várjuk egy az európai államok családjába tartozó független és demokratikus állam iránt!

Felvidék.ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »