Kárpátaljai lány lett a 2012-es EB első számú önkéntese

A Beregszász melletti Nagybakta községből származó Szirenkó Diána lett az ukrán-lengyel közös rendezésű 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság első ukrán önkéntese.

A kárpátaljai lányt – mint első számú önkéntest – az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) önkéntes programjában való részvételre a világ 134 országából jelentkező 21 ezer pályázó közül választották ki. Szirenkó Diána az ukrán fővárosban tanul, a jó nevű Kijev-Mohila Akadémia második évfolyamos hallgatója – adta hírül pénteken az ua-reporter.com ungvári hírportál.

A jelentés szerint a kárpátaljai diáklány UEFA-önkéntesként történt kiválasztását személyesen Vitalij Klicsko hagyta jóvá. A meghallgatást követően az ukrán nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok Szirenkó Diánával és egy Cserkaszi megyéből származó másik UEFA-önkéntessel asztalifutball-meccset játszott.

A nagybaktai lány azt tervezi, hogy az EURO 2012 idején az UEFA kijevi központjában fog dolgozni, vagy tolmács-idegenvezetőként segédkezik a mérkőzések lebonyolításában.

Kárpátinfo

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »