Székestől vitték ki az MPP tanácsosát az ülésről

Árus Zsolt MPP-s tanácsost szó szerint székestől vitték ki Hargita Megye Tanácsának rendkívüli üléséről a megyei tanácselnök utasítására. A botrányt az váltotta ki, hogy Árus Zsolt hazugsággal rágalmazta a megyevezetőt.

Rendkívüli tanácsülést tartottak október 28-án a megyeházán, a testület 80 ezer lejt szavazott meg a balánbányai iskolák fűtésgondjainak megoldására. Árus Zsolt MPP-s megyei tanácsos az eljárás ellen emelt szót, és többször megrágalmazta Borboly Csaba megyei tanácselnököt, aki kizárta őt a megyei ülésről, és kikapcsoltatta szavazógépét.

Miután többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhagyni a termet, Árus Zsoltot szó szerint székestől vitték ki az őrség tagjai. Az esetet követően az MPP frakció vezetője a többi MPP-s tanácsossal együtt kivonult az ülésről.

„Vannak pillanatok, mikor nincs helye a politikai csatározásnak, sem minősítgetéseknek, egy olyan pillanatban, amikor újszülöttek, kiskorú gyermekek és óvodások lehetetlen helyzetének a megoldásáról van szó – magyarázta Borboly Csaba, a balánbányai tanintézmények fűtésgondjaira utalva – minden hasonló esetben így fogok eljárni, hiszen vannak dolgok, amelyek kicsit szentnek kell lenniük mindenkinek függetlenül attól, hogy milyen párthoz tartozik.”

„Felvettettük azt, hogy minden települést egyformán kéne elbírálni, mikor a határozattervezet lebírálásához értünk, szót kértem, és megkértem az elnök urat, hogy legyen vége a hazudozásnak, mert ez nem méltó a testülethez” – mesélte a kizárása körülményeit Árus Zsolt, a Magyar Polgári Párt tanácsosa, aki nehezményezte, hogy Kápolnásfalunak nem nyújtottak a tavalyi árvízkárokra pénztámogatást.

Árus Zsolt szerint Kápolnásfalu azért nem élvezte a megyei tanács támogatását, mert polgármestere a Magyar Polgári Párt képviselője, és nem az RMDSZ-é.

A kizárt tanácsos egyébként kijelentette, hogy pert indít az eset kapcsán, szerinte szabálytalanul zárták ki a megyei tanácsülésről.

Manna.ro / csh.ro

Friss hírek