foci

Cristiano Ronaldo játszotta a legtöbb meccset a 21. században

Cristiano Ronaldo végzett az élen a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a 21. századi meccsszámok alapján készített listán, miután 1047 alkalommal lépett pályára klubcsapataiban és a válogatottban 2001. január 1. és 2021. február 20. között.

Read More »

Maradona kerülhet az ezer pesós bankjegyre

Norma Durango argentin szenátor hétfőn törvényjavaslatot terjesztett be a Kongresszus elé, hogy a két hete, 60 éves korában elhunyt Diego Maradona kerüljön a legmagasabb címletű, azaz az 1000 pesós bankjegyre, amelynek egyik oldalán a legendás futballista arcképe lenne látható, a másikon pedig egyik leghíresebb találata.

Read More »

VB: Értelmező a Luis Suárez-ügyhöz

Az uruguayi focistára kiszabott büntetés jogos, bár a mértékéről lehetne vitatkozni. Azt viszont semmi nem indokolja, hogy Suárezt úgy kezeljék, mint egy bűnözőt. Gyakorlatilag kitoloncolták Brazíliából - egy harapásért, miközben azok a korrupt FIFA-vezetők, akiknek a lelkén máris több száz ember halála szárad (erről lásd a brazíliai és a katari stadionépítéseket), továbbra is vígan terpeszkednek a díszpáholyokban.

Read More »

Újabb szurkolókat jelentett fel az RMDSZ

Ismeretlen tettes ellen nyújtott be az ügyészséghez újabb keresetet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyes román futballszurkolók magyarellenes megnyilvánulása miatt - közölte a szövetség szerdai hírlevelében.

Read More »

Csődhullámot hozott a lengyeleknek a foci EB

Lengyel építőipari cégek sora – köztük a piacvezető PBG S.A. is – fizetésképtelenséget jelentett a Lengyelország és Ukrajna közös rendezésében lebonyolított labdarúgó Európa Bajnokság befejezése óta eltelt hetekben az EURO-2012-höz kapcsolódó építőipari beruházások alulárazása, az alapanyagok ugrásszerű drágulása és a fizetési morál drasztikus megromlása miatt.

Read More »

Eddig elkerülték Ukrajnát a futballhuligánok

Az ukrán határőrség szerint mostanáig elkerülték Ukrajnát a futballhuligánok, az ország határátkelőhelyein mindössze 24 olyan személytől tagadták meg a belépést, akik a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság ukrajnai mérkőzéseire tartottak.

Read More »