Obamáék rászálltak Romneyra

Bár még három hónap van hátra az első republikánus előválasztásig, az Obama-csapat úgy tűnik biztos abban, hogy 2012-ben Romney ellen kell versenyezniük az elnöki pozíció megtartásáért – tudósít a USA Today.

David Axelrod Obama kampányának egyik prominens tanácsadója összehívott egy sajtókonferenciát, ahol azokkal a vádakkal illette Romney-t, amelyeket már megszokhattunk a volt massachusettsi kormányzó konzervatív ellenfeleitől.

„Azért hívtuk össze ezt a konferenciát, mert Romney az utóbbi időben meglehetősen szemtelenül változtatta politikai pozícióit” – mondta Axelrod, aki nehezményezte, hogy a korábbi mérsékelt politikus most a Tea Party szavazataira hajt. Majd felidézte Romney változó állásfoglalásait az abortusz- és melegjogokkal kapcsolatban. Nem maradhatott ki a felsorolásból az Obama-féle egészségügyi reform sem, amelyet Romney hatályon kívül helyezne, holott korábban kormányzóként hasonló csomagot fogadtatott el Massachusetts államban.

„A bizalom kérdése nagyon fontos a középosztály számára – folytatta értékelését Axelrod –  főleg a mostani időben, amikor nem könnyű az életük.” Majd feltette a költői kérdést, hogy mindezek után hogyan lehetne bízni Romneyban.

Ryan Williams, aki jelenleg Romney kampányának szóvivője elmondta, hogy az Axelrod-féle sajtótájékoztatóval az Obama-kampány csak el akarja terelni a figyelmet az elnök „munkahely-teremtési kudarcáról”. „Csupán egyetlen kérdés van – mondta Williams – hogy még időbe lesznek-e a 2012-es választások, mielőtt Obama visszavezetné az országot 1929-be”.

Bár Axelrod tagadta, hogy úgy tekintenének Romneyra, mint egyedüli lehetséges kihívójuk a 2012-es elnökválasztáson, a sajtókonferencia összehívása elég okot ad a feltételezésekre.

Hegedűs Márk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »