Damoklész kardja függ Bugárék fölött

A szlovák politológusok szerint az alig öt hónap múlva sorra kerülő előrehozott parlamenti választások nem kedveznek az új pártoknak, de Damoklész kardja függ a Most-Híd fölött is.

Ján Baránek, z aktualne.sk portálnak adott nyilatkozatában úgy vélte, minimálisak az esélyei a Szlovák Nemzeti Pártból kizárt Anna Belousovová által alapított új pártnak, a Nemzet és Igazságnak (NOI). Tevékenységükkel még nem jutottak el a választópolgárokhoz, és 2011. március 10-ig erre kevés az idő, gyakorlatilag csak Ján Slotáék parlamentbe jutása megnehezítésére van esélyük.

Ezen a véleményen van Pavel Marchevský politológus is, ha Fico Smere erőteljesen megszólítja a nemzeti oldalt, és ezzel gyengül a Szlovák Nemzeti Párt kondíciója, Belousovová pártja akár fél százalékos eredménnyel is borsot törhet a Ján Slota vezette SNS orra alá. Marchevský szerint az Igor Matovič vezette Egyszerű Embereknek jóval kedvezőbbek az esélyeik, mert Matovič másfél éve szüntelenül magára vonta az emberek figyelmét. „Matovič ügyességén múlik minden” – mondta Marchevský.

Marchevský úgy látja, a bukott Radičová-kormány pártjai közül az ún. Damoklész kardja csak a Most-Híd felett lebeg – már ami a parlamentbe jutási esélyeket illeti. „Fellépésük nem volt eléggé meggyőző, semmilyen területen nem vonták magukra erőteljesen a figyelmet, nehéz megjósolni, mi lesz velük” – véli a politológus, aki úgy véli, a Smer ismét magasan nyeri a választásokat, de nem biztos, hogy képes lesz egyedül a kormányalakításra. Marchevský szerint három-négy parlamenti mandátum dönt ismét a kormányzásról.

Felvidék.ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »