Megakadályoznák a Mol horvát terjeszkedését

A legújabb híresztelések alapján a MOL tulajdonosi arányát 49%-ban korlátozhatja a tervezett INA „törvény”. Az intézkedés piaci pletykák alapján 7 évig maradhatna életben. A horvát kormány jelenleg az Európai Bizottság állásfoglalását várja. További részletek a következő napokban várhatóak. A bejelentés egyelőre semleges a MOL-ra nézve, hiszen nagyjából ezzel számoltak a piaci szereplők.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »