Perry nyugtatja támogatóit

A republikánus elnökjelölt népszerűsége megingott a támogatói körében.

Nehéz hetek állnak Perry mögött, akinek az elmúlt egy hónap eseményei, különösképpen az elnökjelölti viták felemás eredményt hoztak. A napokban a kormányzó kampánya arra összpontosított, hogy visszaállítsa az elveszni látszó bizalmat a pártvezetők, az adományozók és az aktivisták körében – tudósít a The Washington Post.

Hétfő este a texasi kormányzó több ezer Iowából és New Hampshire-ből származó aktivista kérdésére válaszolt telefonon. Perry megpróbálta részletezni és megvédeni álláspontját a bevándorlás kérdésével kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy támogatja azt az elképzelést, miszerint védelem gyanánt egyes USA-mexikói határszakaszon kerítéseket húznának fel, azonban csak bizonyos szakaszokon, és nem az egész határ mentén.

Az elnökjelölt ugyancsak védekezésre kényszerült az illegális bevándorlóknak adott tandíj-támogatás témakörében is. Perry elmondta, hogy ez egy „texasi megoldás volt egy texasi problémára” és természetesen nem vezettetné be szövetségi szinten.

Bár Perry kampányának szóvivője tagadta, hogy az utóbbi időben a legnagyobb problémát a kormányzó számára a viták jelentették, az egyértelműen látszott, hogy több alkalommal is meggyűlt a baja a kérdésekkel, ami energizálta az ellenfeleit, akik most már nem csak Perry álláspontját kritizálják, hanem tudását és felkészültségét is.

David Wilkins korábbi nagykövet, aki Perry egyik legelszántabb támogatója Dél-Karolinából elmondta, hogy a kormányzó továbbra is rendkívül erős és közérthető. Majd hozzátette, hogy a viták kétségkívül fontos szerepet játszanak a jelölés folyamatában, de a személyes üzenet, az emberekkel való viselkedés és a korábban nyújtott eredmények ugyanolyan súllyal esnek latba. „Nem érzékeltem, hogy csökkent volna a népszerűsége Dél-Karolinában az utóbbi hetekben” – fejezte be értékelését Wilkins.

Hegedűs Márk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »