Argentína megvédi piacát a kínai textiltől

Argentína meg fogja védeni piacát az ázsiai import dömpinggel szemben – jelentette be az argentin iparért felelős miniszter, Debora Giorgi. Az állam 2003 óta erősíti textiliparát, ami mára a nemzetközi viszonyokat tekintve is versenyképessé vált.

Giorgi szerint a kormány célja ezzel a hazai piac védelme, a külföldi beruházások vonzása. A textilágazat 2003 óta 143 százalékkal növelte termelését és fél millió ember számára hozott állandó megélhetési lehetőséget. Az ország exportjához mintegy 61 százalékkal járult hozzá. Így a miniszter arra biztatta a vállalkozókat, hogy bátran ruházzanak be a textil pari befektetésekbe, mivel a keresett mennyiség is megnőtt az elmúlt években, szinte a dublájára.

Hangsúlyozta, hogy a kilencvenes években a textilágazat eltűnése 2500 gyár bezárásához és 180 ezer munkahely megszűnéséhez vezetett.

Argentína most egyébként is jó időket él: a második negyedévben 9,1 %-kal növekedett a gazdasága az egy évvel korábbihoz képest az Indec, az argentin statisztikai hivatal adatai szerint, a jövedelmek is emelkedtek, és a szolgáltatási szektor 9.7 %-os évközi növekedést produkált. Bár a Morgan Stanley közgazdászai szerint az Indec túlbecsülte az értékeket és a szektorok csak szerényebb növekedést mutatnak, az bizton állítható, hogy Argentína gazdasága fellendülőben van.

Kovács Bernadett

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »