A szomszédunkban telepedne le Kadhafi felesége

Lapértesülések szerint a libai vezető neje tárgyalásokat folytat egy horvát üdülőhely megvásárlásáról. A hírt a Times of India közölte a horvát Makarska Chronocle nyomán az elmúlt napokban.  Az újságok szerint Moammar Kadhafi neje, Safia, aki egyébként boszniai horvát származású, egy esetleges horvát ingatlan vételéről tárgyal a dél-dalmáciai Igrane városában.

Safia Mostar városában, a mai Bosznia-Hercegovina területén született, Sofia Farkas néven. Ő Kadhafi második, jelenlegi felesége.

Az újság értesülései szerint a tárgyalások az esetleges vásárlásról akkor kezdődtek, mikor az elnök eltávolítására irányuló líbiai lázadások megerősödtek, a lázadok elfoglalták Tripolit és az ezredes neje a három gyermekükkel Algériába menekült.

Emil Talijančić, Igrane polgármestere nem kívánta kommentálni az ügyet, adta hírül a Croatian Times.

Az elmúlt években a déli kis halászváros, Igrane az „Arthur király-turizmus” fő célpontja lett, mióta világszerte népszerű lett John Matthews brit történész elmélete, miszerint itt temették el Arthur királyt.

Dömös Mariann

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »