Romániában terjeszkedne a Huawei

A kínai Huawei második romániai kirendeltségének megnyitását fontolgatja, amelyben a cég világszinten negyedik ügyfélközpontja kapna helyet – jelentette be a Ziarul Financiar szerint Valerian Vreme távközlési miniszter az ázsiai vállalat képviselőivel való egyeztetést követően.

Jeff Wang, a Huawei Románia vezérigazgatója elmondta, a cég romániai alkalmazottainak számát a jelenlegi 320-ról 1500-ra emelnék 2014 végéig. A távközlési tárca illetékesei ehhez hozzátették, hogy a jövőbeli foglalkoztatottak legalább 80 százaléka romániai illetőségű lenne.

A Huawei Technologies világszerte az IT-szektor egyik legnagyobb szereplője, amely tavaly 28 milliárd dolláros bevételre tett szert. A több mint 140 országban jelenlevő vállalat termékeivel és alkalmazásaival a világ felhasználóinak mintegy harmadát szolgálja ki.

Az információs és kommunikációs technológiát gyártó vállalat 2004 óta van jelen Romániában. A cég pénzügyminisztériumi adatok szerint tavaly több mint 69 millió eurós üzleti forgalmat bonyolított le, amely a 2009-es szinthez képest 140 százalékos növekedést jelent. Ezzel az üzleti mutatóval a vállalat 2010-ben harmadik helyre emelkedett a telekommunmikációs alkatrészeket gyártó romániai vállalatok rangsorában.

Az utóbbi időben jelentősen megszaporodott a kínai IT-cégek Románia iránt tanúsított érdeklődése, amelyben az érintettek szerint oroszlánszerepe van a román kormány Kínában tett látogatásának. Amint arról múlt héten beszámoltunk, a ZTE romániai gyártósor bevezetését tervezi, emellett pedig a digitális infrastruktúra kiépítésében is részt vállalna – beruházási terveiben pedig az ázsiai cég komolyan fontolgatja annak lehetőségét, hogy Székelyföldön veti meg a lábát.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »