Nyugati magyar cserkészek vehettek át kitüntetést

Magyarország Miniszterelnöke a Kisebbségekért Díj Külhoni Magyarságért Tagozat kitüntetést adományozza a Külföldi Magyar Cserkészszövetségnek

Magyarország Miniszterelnöke a Kisebbségekért Díj Külhoni Magyarságért Tagozat kitüntetést adományozza a Külföldi Magyar Cserkészszövetségnek a nyugati magyar diaszpórában élő fiatalok nevelésében, magyarságtudatának kialakításában, megőrzésében és erősítésében végzett több évtizedes kiemelt jelentőségű, áldozatos tevékenységének elismeréséül.

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség a magyar cserkészetet összefogó Magyar Cserkészszövetségek Fórumának alapító tagja, és jelenleg a szervezet elnöki posztját is betölti.A Külföldi Magyar Cserkészszövetség hosszú évek óta szervez a Magyarország és a diaszpórában élő magyar közösségek közötti középiskolás cserediák programot, valamint fiatal egyetemisták és kezdő szakemberek számára gyakornoki programot.

Világrészek, országok magyar cserkészeinek kapcsolatát erősítik folyóirataik (a Magyar Cserkész és a Vezetők Lapja), az öt évenként rendezett jubileumi táborok, magyarországi őrsvezetői körútjuk, tanulmányi ösztöndíjak és vezetőképző táboraik. Felnőtt cserkészeik vezető szerepet töltenek be a külföldi magyar közösségekben, szervezetekben.

A díjat a Külföldi Magyar Cserkészszövetség nevében Lendvai  Lintner  Imre vette át.

Magyar Cserkészszövetség

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »